Sadržaj rubrikeE-mail lista
Primajte obavijesti o našim aktivnostima

Aktivnosti za predškolce

Dragi naši predškolci,

za vas smo pripremili nekoliko aktivnosti za poticanje predvještina čitanja i pisanja kao i predmatematičkih vještina. Odgojitelji i stručni suradnici izabrali su nekoliko zadataka koje možete raditi kod kuće. Zabavite se i kroz zabavu učite!

1. MOJE IME OD PRIRODNINA
Prošećite dvorištem, travnatom površinom, obližnjom livadom i naberite travke, koji cvjetić, pokupite grančicu te od toga ''napišite'' svoje ime. Na papir možete zalijepiti, prešati naljepljeno te od toga napraviti sliku koja će krasiti vašu sobu.2. PIŠI - BRIŠI
Mami iz kuhinje uzmite malo brašna, griza, soli ili pak pijeska iz dvorišta, nasipajte u pliću posudu te pišite. Poslužite se prstom ili grančicom za pisanje. Roditelji neka vam na kartice napišu zadatke koje morate napraviti, bilo da se radi o maloj matematici ili samo o slovima.
3. MATEMATIKA S KVAČICAMA
Na kartice si napišite brojeve (ili neka vam roditelji napišu) te na kartice stavljajte onoliko kvačica koliko piše na kartici.4. PREBROJI KUKCE5. SPOJI BROJEVE6. POMOZI PČELICIZadaci logopeda:

7. PRVI GLAS U RIJEČI8. ZADNJI GLAS U RIJEČI9. GLASOVNA ANALIZA I SINTEZA10. IMENOVANJE I PRVO SLOVO11. KOJIM GLASOM ZAPOČINJE RIJEČ?