E-mail lista
Primajte obavijesti o našim aktivnostima

“Leptirići” u banci

Povodom Svjetskog dana štednje koji se obilježava 31. listopada, starija odgojno-obrazovna skupina "Leptirići" posjetila je obližnju Erste banku.“LEPTIRIĆI” I “SUNCOKRETI” NA IZLETU

0iz231019

„Leptirići“, starija skupina iz Garešnice, te „Suncokreti“, starija mješovita skupina iz Garešničkog Brestovca u sklopu obilježavanja dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje otputovala su 23.listopada 2019. u Gornju Zdenčinu nedaleko Jastrebarskog na turističko seljačko gospodarstvo „Šimanović“. U lijepoj prigorskoj ravnici djeca su razgledavala domaćinstvo i razne domaće životinje iz neposredne blizine, a domaćin ih je na ugodan i edukativan način upoznao sa procesom „od zrna do kruha“. Osim toga, djeca su sudjelovala u zabavnom natjecanju u čišćenju kukuruza te u sklopu radionice zamijesila i ispekla vlastite kruščiće od domaćeg tijesta.

1iz231019
2iz231019
3iz231019
4iz231019
5iz231019
6iz231019
7iz231019
9iz231019
9iz231019
21.231019šiLutkarski mjuzikl “Koje je godišnje doba najljepše”

14. listopada 2019. godine za naše je vrtićance iz svih objekata održan lutkarski mjuzikl "Koje je godišnje doba najljepše" Studija Suncokret iz Splita. Djeca su se imala priliku upoznati sa četiri predstavnika godišnjih doba: Snješkom, Zekom,Dupinom i Jesenjim stablom koji su na zanimljiv i šaljiv način pokušali jedno drugom dokazati kako je upravo njihovo godišnje doba najljepše. Upoznavajući se s karakteristikama i posebnostima svakog godišnjeg doba, djeca su mogla zaključiti kako je svako godišnje doba lijepo na svoj način što je upravo i pouka ovog lutkarskog mjuzikla.


TETA JESEN U NAŠEM VRTIĆU

Teta Jesen posjetila je naše mališane.“Malci u prometu”

"Malci u prometu"

Kako je upoznavanje i učenje o pojedinim pojmovima u prometu, posebno za djecu predškolske dobi jedna od važnih sastavnica vrtićkog kurikuluma, tako su našu stariju odgojno-obrazovnu skupinu „Leptirići“, 17. rujna 2019. godine posjetili djelatnici policije. Djelatnici policije s našim su „Leptirićima“ boravili u njihovoj skupini razgovarajući i provodeći primjerene aktivnostima kojima se nastojalo potaknuti interes kod djece za prometne sadržaje. O odgovornom ponašanju prema sebi i prema drugima u prometnom okruženju, naši su vrtićanci imali priliku učiti i kroz šetnju gradom u pratnji djelatnika policije i matičnih odgojiteljica.


Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

10. rujna 2019. godine djeca starije odgojno-obrazovne skupine „Leptirići“ prigodnim su aktivnostima obilježila Hrvatski olimpijski dan. Toga su dana djeca prisustvovala satu mini rukometa uz rukometnog trenera te su na taj način obogatila svoja iskustva i znanja vezana uz taj sport. Djeca srednje odgojno-obrazovne skupine „Bubamare“ prisustvovala su satu tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Garešnica gdje su imala priliku vidjeti kako učenici u školi provode tjelesne aktivnosti.